22 Aralık 2011 Perşembe

When in Rome



Pincio Bahçeleri
Pincio Gardens
 


Pincio Bahçelerinden Piazza del Popolo'nun görünümü
Piazza del Popolo's view from Pincio Gardens
 



Piazza del Popolo yağmur altında
Piazza del Popolo under rain.
  


Şu ana kadar içtiğim en güzel şaraplardan.Toskana şarabı.
The best Tuscany wine i've ever tasted.
  Bugünün yağmurlu olması ve yarın haftasonunun gelmesiyle içeceğim şarapları düşünürken aklıma geçen bayramda Romada geçirdiğim günler geldi.Normal koşullarda en sevmediğim ve söylendiğim şey yağmur olmasına rağmen Romada en sevdiğim meydan ünvanını kazanan Piazza del Popolodaki restoranda oturup yagmurda taksi bekleyen ve ıslanmaya hiç aldırmadan yürüyen insanları izlerken çok keyifli zaman geçirdim.
Gündüz ise hava daha güzelken Pincio Bahçeleri meydanı yukarıdan görmek ve yürümek için şahane bir yerdi.Bahçeyi aynı zamanda 10 Euro karşılıgında 1 saat bisikletle turlamak mümkün.
Resimdeki şarabı da haftasonuna girişe itafen koymak istedim.Bu şarabı İspanyol Merdivenler'nin tepesinde bir restoranda içtim. Hakkını vermeliyim ki sanırım içtiğim en güzel şaraptı.


Piazza del Popolo ile ilgili bir bilgi vererek ,herkese iyi haftasonları diliyorum:)


''Piazza del Popolo, Roma 'nın büyük bir kent meydanıdır. Adı ''Halk Meydanı'' anlamına gelir, ama aslında adını meydanın kuzeydoğu köşesinde bulunan Santa Maria del Popolo kilisesinden alır.Kuzey kapısı ,yani ''Porta Flamina'' antik Roma surları olan ''Aurelian Duvarlar'' içerir. Burası demiryolları yapılana kadar Roma'ya giren herkesin karşılaştığı yerdi ve uzun yıllar idam cezaları burada infaz edilirdi.Aynı zamanda bu meydan Romada yılbaşı kutlamalarının yapıldığı meydandır, bir nevi bizim Taksim :)''




Today was so rainy and tomorrow is the weekend and while i was dreaming about the wine that i will drink it made me remember my days in Rome. Normally rainy weather is the thing that i will always complain about but in Rome it was different . I could never forget the wine i drink at the Piazza Del Popollo Square which is my fav. I watched the people who were running to escape from the rain or waiting for a cab and i spend very delighted time.
During the day, when the weather was shiny we wondered around at Pincio Gardens and it was a place to admire whole the square with the city view form the  top. Also you can byke in the park for 10 euros.
I drunk the wine in the Picture in a restaurant at the top of the Spanish Stairs.If i qualify i can say it was the best red wine that i ever tasted.
Here is some information about Piazza del Popolo , and have a great weekend.


''Piazza del Popolo is a large urban square in Rome. The name in modern Italian literally means "People's Square", but historically it derives from the poplars (populus in Latin, pioppo in Italian) after which the church of Santa Maria del Popolo, in the northeast corner of the piazza, takes its name.''

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder